dec 19 2013

Bissau-Guinea bejelentette: Saját légitársaságot hoz létre

bissau05Bissau-Guinea arra készül, hogy hamarosan saját légitársaságot alapít – mondta Nuno Na Bian, a Polgári Légitársaság adminisztrációs testületének elnöke.

Nem részletezte és nem adott konkrét dátumot. Vasárnap állította, hogy az átmeneti kormány erősen dolgozik azon, hogy valóra váltsa ezt azt elképzelést.

“Amint tapasztalható, az utóbbi időben a (TAP) Portugál Légitársaság megszüntette járatait Bissau-ba. Van probléma a dakari járatokkal. de az átmeneti kormány, együttműködve más intézményekkel, már dolgozik, hogy megoldást találjon ” – jegyezte meg Bian.

Ez a kijelentés az után született, miután állítólag egy guineai hatósági személy kényszerítette a TAP legénységét, hogy szállítson Liszanbonba 74 szíriai állampolgárt hamis török útlevéllel.

Ez a szituáció súlyos balesetnek minősül, ezért a TAP szüneteltette járatait a két ország között.

A vezetőség szerint saját légitársaság létrehozása megoldást jelentene az ország légi útvonalának elszigeteltsége ellen.

“Létrehozni egy teljesen nemzeti légitársaságot, vagy olyan társaságot, ami partnerséget kötne más országok légitársaságaival, és megkapná Bissau-Guinea nevét, ez lenne a kiút” – védte Nuno Na Bian.

Lusa/SOL