Return to Gazdaság

Import-Export

Bissau-Guinea az induló gazdasági fejlődés keretén belül nyitott Magyarország és a környező országok felé.

Országunk befektetési lehetőségeket kínál a kereskedelmi ágazatokban, az agráriparban és az építőipar ágazataiban is.

Magyar Kulturális Centrum kereskedelmi irodájának feladatai a gazdasági partnerekkel való munkák koordinálása és az üzletkötések segítése, a megkötött export-import szerződések logisztikai segítése, közúti és tengeri szállítások ügyintézése és szükség esetén a repülőgépes cargo szállítások megkötése a szerződött cégek megbízásával.

kesudió

Jelenleg Bissau-Guineában és a környező országokban hiány van a nagy tömegű hús árucikkekből, emiatt áruk az ottani életszínvonalhoz képest nagyon magas.  Célunk olyan üzemeket, gyárakat létesíteni, amivel a hazai és a nyugat-afrikai országok igényeit ki tudjuk elégíteni.

A hal a lakosság mindennapi étele Bissau-Guineában, mivel ez a legolcsóbban beszerezhető táplálék. Hiába óceán parti ország tele folyókkal, mégis a jelenlegi halászat nem tudja kielégíteni a hatalmas keresletet.  Tervünk szárazföldi tenyésztelep kialakítása feldolgozó üzemmel, hűtőházzal és raktárral.

Az országban jelenleg nincs nagyüzemi termelés a mezőgazdaságban. A családok saját ellátásra termesztenek, minden munkát saját kezűleg, gépesítés nélkül végeznek. Emiatt a lakosság fogyasztásának több mint 50%-át import termékekből veszik, ami miatt a termékek ára magas. Célunk beindítani nagyüzemi szinten a következők termesztését: rizs, kukorica, cukornád és földimogyoró. Ehhez szükségünk van mezőgazdasági nagy teljesítményű traktorokra és betakarító gépekre. A nyersanyag feldolgozásához és raktározásához pedig üzemekre és raktárakra.

Terveink között szerepel még forgalmazni és exportálni Európa felé:

  • a pálmamagból készült étkezési bio olajat és zsírt;
  • földimogyoróból készült olajat, vajat, kekszet, szappant;
  • zöldségeket és gyümölcsöket;
  • tengeri és folyami halakat, rákokat;
  • gyümölcsökből készült konzerveket, üdítőket, szörpöket;
  • szárított teafüveket, gyógynövényeket;
  • cukornádból készült bio cukrot és egyéb termékeket;

Névtelen 2