okt 06 2013

Videoton: Bissau-guineai válogatottat igazoltak – hivatalos

2013. június 12. – Bissau-guineai válogatottat igazoltak – hivatalos

Teljes név: Cande Muhammed Youssuf
Született: 1990.08.29.
173 cm / 80 kg
Portugál, Bissau-Guinea

A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton hivatalos honlapján tette közzé, hogy hároméves szerződést kötött a Desportivo Aves Bissau-guineai válogatott védőjével, Muhammad Youssuf Candéval, művésznevén Mamaduval.

Az 1990. augusztus 29-én született játékos posztját tekintve balhátvéd, bár korábban balszélsőként is futballozott. Fiatal kora ellenére hazája válogatottjában már több alkalommal is szerepelt. A ForaDeJogo statisztikái szerint az elmúlt idényben 28 alkalommal lépett pályára csapatában portugál másodosztályú bajnoki mérkőzésen, többnyire kezdőként, és legtöbbször végig is játszotta a meccseket. A Bissau-guineai játékos a védőfeladatok ellátása mellett előszeretettel segíti a támadásokat. Mamadu 2016. június 30-ig kötelezte el magát a fehérvári klubhoz.

„Nagyon örülök, hogy olyan klubban folytathatom pályafutásomat, amelyik rendszeres résztvevője az európai kupasorozatoknak. Szeretnék bajnok lenni, és trófeákat nyerni a Vidivel. A csapatból Marco Caneirát és Stopirát ismerem, sőt utóbbi ellen tavaly egy barátságos mérkőzésen pályára is léptem, amikor a Zöld-foki Köztársaság ellen játszottunk. Alig várom, hogy a csapattal elkezdhessem a felkészülést” – árulta el a vidi.hu-nak első nyilatkozatában Mamadu.

Mamadu előző csapata, a Desportivo Aves ötödik lett a portugál másodosztályban. Bissau-Guinea válogatottja 181. a FIFA legfrissebb, júniusi ranglistáján.

2013. július 03.  – “A szurkolók támogatására is szükségünk lesz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk”

Válogatott bal oldali védőnk szerint nagyon fontos, hogy csütörtök este a 90 perc során ki tudják magukból hozni a maximumot, a legjobb eredmény elérésének érdekében.

2013. július 06.  – “Sokkal jobban akarunk játszani a visszavágón”

Védőnk szerint többet kellett volna dolgozni a csapatnak a nagyobb arányú győzelemért csütörtökön, a második meccsen igazán jó teljesítményt vár mindenkitől.

“Nagyon örülök, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozhattam a Videoton FC-ben. Természetesen a legfontosabb, hogy sikerült megnyernünk a Mladost Podgorica elleni összecsapást, de tisztában vagyunk vele, hogy sokkal többet kellett volna dolgoznunk a pályán ahhoz, hogy nagyobb arányban győzzünk. Ezen mindenféleképpen javítanunk kell! Keményen dolgozunk tovább, sokkal jobban akarunk játszani a visszavágón. Úgy a csapat, mint én magam is rettentő elszántak vagyunk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy igazán jó teljesítménnyel és győzelemmel rukkoljunk elő csütörtökön” – nyilatkozta a vidi.hu-nak Mamadu.

mamadu_mladosztpodgorica_640

Első hivatalos találkozóját játszotta a Videoton színeiben Mamadu, a székesfehérváriak bissau-guineai védője a Mladoszt Podgorica ellen 2-1-re megnyert Európa Liga-selejtező mérkőzésen. A nyáron a portugál másodosztályú Deportivo Avestől szerződtetett bekk a jövő heti visszavágón jobb teljesítmény vár a csapattól.

“Nagyon örülök, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozhattam a Videoton FC-ben” – mondta a székesfehérvári klub hivatalos honlapján Muhammad Youssuf Cande, művésznevén Mamadu. “Természetesen a legfontosabb, hogy sikerült megnyernünk a Mladost Podgorica elleni összecsapást, de tisztában vagyunk vele, hogy sokkal többet kellett volna dolgoznunk a pályán ahhoz, hogy nagyobb arányban győzzünk. Ezen mindenféleképpen javítanunk kell! Keményen dolgozunk tovább, sokkal jobban akarunk játszani a visszavágón. Úgy a csapat, mint én magam is rettentő elszántak vagyunk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy igazán jó teljesítménnyel és győzelemmel rukkoljunk elő csütörtökön”

2013. július 29. – “Nagyon kemény munkát végeztünk el az edzőtáborban”

Bissau-guineai válogatott játékosunk arról is beszélt nekünk, hogy mit vár az EL-től, és saját magától az előttünk álló szezonban.

– Most, hogy az első edzőtáborod Vidi-játékosként befejeződött, hogy értékeled az elvégzett munkát, illetve milyennek ítéled meg a csapatot?

Nincs mit szépíteni a dolgon, nagyon kemény munkát végeztünk el az elmúlt 10 napban. Talán a helyszínválasztásnak is köszönhető, de ahhoz képest, hogy nyár van, az első két napot leszámítva, nem kellett a hőséggel is külön megküzdenünk. Ez mindenképp pozitív dolog. A magam részéről azt is pozitívan értékelem, hogy egy ilyen kiváló csapatba kerültem, mint amilyen a Vidi. Nagyon sokat kellett tanulnom, hiszen számomra egy teljesen új fajta játékstílust kellett nagyon rövid idő alatt elsajátítanom, azonban az edzőmérkőzések azt bizonyítják, hogy sikeresen vettem eddig az akadályokat. Ebben óriási szerepet játszott többek közt az is, hogy gyorsan, zökkenőmentesen sikerült a beilleszkedésem a csapatba. Nagyszerű élmény volt számomra, hogy a csapattársak érdeklődőek voltak, sokat beszélgettek velem, tényleg egy fantasztikus közösségbe kerültem.

– Jövő héten kezdődik az Európa Liga, mit vársz ettől a sorozattól?

Úgy gondolom, minden labdarúgó gyerekkori álma az, hogy vagy a Bajnokok Ligájában, vagy az Európa Ligában szerepelhessen. Számomra óriási dolog, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, amelyik ebben a rangos európai kupasorozatban részt vehet. Úgy érzem, eredményes felkészülést tudhatunk magunk mögött, persze vannak még olyan dolgok, amelyeken javítanunk kell, de napról napra jobbak és erősebbek leszünk. Mindannyiunk közös célja a klubnál, hogy a lehető legtovább eljussunk az EL-ben, ezért pedig mi, játékosok, mindent meg is fogunk tenni a pályán.

– Milyenek az első benyomásaid a magyar labdarúgókról?

Olyan nagy különbséget egyelőre nem tapasztaltam ahhoz képest, amit Portugáliában megszoktam. Hasonlóan technikásak a magyar játékosok is, mint a portugálok, talán az egyetlen különbség, hogy lényegesen harcosabbak, a szó jó értelmében agresszívebbek a magyar labdarúgók, mint a portugál másodosztályban szereplő futballisták.

– Mit vársz magadtól a Vidiben, és milyen teljesítménnyel lennél elégedett?

Először is szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak. Nagyon jó játékosokkal kell megküzdenem azért, hogy bekerüljek a kezdőbe, de úgy érzem, egy ilyen versenyhelyzet a klub érdekei mellett a labdarúgók egyéni fejlődését is szolgálja. A csapattársaimmal együtt mindent megteszünk azért, hogy sok szép sikerrel örvendeztessük meg a Vidi szurkolóit.

forrás: A VIDEOTON FC hivatalos weboldala